Protectia antiseismica in

Unităţi sanitare

Adaptat dupa "DOCUMENTARE PRIVIND EDUCAŢIA ANTISEISMICĂ A POPULAŢIEI DIN CLĂDIRI DE LOCUIT, UNITĂŢI DE ĪNVĂŢĂMĀNT, UNITĂŢI SANITARE, CLĂDIRI ŞI SPAŢII PUBLICE CU MARI AGLOMERĂRI DE PERSOANE", Partea a III-a "Educatia antiseismica a populatiei din unitati sanitare", contract nr. 51/ 2003, beneficiar MTCT, responsabil de tema: dr. ing. Emil-Sever Georgescu

 

 

Indrumari pentru:


personalul medical si paramedical pacientii internati si in tratament ambulatoriu apartinatori vizitatori persoanele aflate in incintele respective in compartimentele auxiliare: farmacii, puncte comerciale etc.

 

red cross in GIF format Masuri generale de prevenire-protectie

red cross in GIF format Masuri de protectie antiseismica si pregatire a instalatiilor, echipamentelor si mobilierului din depozite si laboratoare

red cross in GIF format Situatii tipice de obiecte si echipamente periculoase amplasate in sectoare specifice din unitatile sanitare si masuri de protectie (adaptare dupa studiile Veterans Administration, SUA) (fisier pdf)

red cross in GIF format Pregatirea pentru evacuarea cladirii, in caz de necesitate

red cross in GIF format Actiuni de interventie post-seism

red cross in GIF format Experienta comportarii cladirilor din sistemul sanitar la cutremurele precedente din Romania

red cross in GIF format Recomandari privind comportarea si protectia in caz de cutremur in unitatile sanitare, in situatii de dezastru specifice (fisier pdf)

red cross in GIF format Recomandari pentru organizarea pregatirii si educarii antiseismice a cadrelor sanitare si personalului tehnico-administrativ si auxiliar din unitati sanitare (fisier pdf)